Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. 28/04 01:45

corfu pasxa 4

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 27 Απριλίου 2019 αφίχθη στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας", το Άγιο Φως, το οποίο και παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ακολούθως από την πλατεία Λιστόν ξεκίνησε η πομπή του Αγίου Φωτός, όπου και παρεδώθη και στον Αρχιεπίσκοπο των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών Ιωάννη.

Η πομπή συνέχισε έως τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στον οποίο εψάλη η Παννυχίδα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε εν πομπή η ιερά εικόνα της Αναστάσεως στην άνω πλατεία, όπου και εψάλη ο νικητήριος παιάνας “ Χριστός Ανέστη “ από τον Σεβασμιώτατο.   

Προηγουμένως ανεγνώσθη από τον Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Κερκύρας, το μήνυμα του κ. Νεκταρίου επί τω Αγίω Πάσχα 2019.

"Ζούμε σε μια εποχή πνευματικού σκότους, η οποία παρασύρει τόσο εμάς ως πρόσωπα όσο και την πατρίδα μας σε μοναχικά, επικίνδυνα και αδιέξοδα μονοπάτια" αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Νεκτάριος προσθέτει: "Μπρος στην κατάσταση αυτή, η οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολη, σας απευθύνω πρόσκληση σε πνευματική εγρήγορση και πνευματική κάθαρση, ώστε με καθαρή την αίσθηση της πνευματικής, κυρίως, οράσεως να προσεγγίσουμε την άκτιστη ενέργεια του Θεού και να γευτούμε τα αγαθά που εκπήγασαν από τον ζωοδόχο τάφου του Κυρίου μας."

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

corfu pasxa 1

Εμφανίσεις: 144889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: