Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κρήνης. 25/04 11:39

krini 1

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου το κατ' εξοχήν μυστήριο για την θεραπεία των ασθενούντων τέλεσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς π. Ιουστίνος στο Γεν. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος».

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν εκτός του Νοσοκομειακού Εφημερίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη, η κα Δέσποινα Βαλαρούτσου-Κωλέτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, η Διευθύνουσα κα Αναστασία Σαριτζόγλου, Διευθυντές Τμημάτων και πλήθος πιστών.

Η συμμετοχή στο μυστήριο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των συνοδών των ασθενών ήταν πολύ μεγάλη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κήρυγμά του τόνισε την αξία του σώματος και το ενδιάφερον και τη μέριμνα της Εκκλησία για αυτό.  Τόνισε το συναμφότερο της ανθρωπίνης φύσεως ψυχής και σώματος. Στο πόσο αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και πόσο το ένα επηρεάζει το άλλο και στην αξία του μυστηρίου του Ευχελαίου.  

Τέλος αναφέρθηκε με λόγια ενθαρρυντικά και επαίνεσε το σπουδαίο και θεάρεστο έργο των Ιατρών και των Νοσηλευτών και εξήγησε την αξία και σπουδαιότητα του μυστηρίου του Ευχελαίου.

krini 2

krini 2

Εμφανίσεις: 131916
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: