Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/04 20:08

trikkis 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου τέλεσε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος από το πρωί μέχρι το απόγευμα τέλεσε ευχέλαιο στο Νοσοκομείο της πόλεως, καθώς και σε διάφορους ναούς.

Να αναφερθεί ότι όλοι οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι, από πλήθος πιστών που έσπευσαν να ευλογηθούν από το έλαιον του Ευχελαίου.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μιλώντας από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του λαού στην ακολουθία.

"Χαίρομαι μέσα από την καρδιά μου, διότι από την ώρα που ξεκίνησε το ευχέλαιο ακούμε την φωνή των παιδιών να ψέλνουν σαν άλλοι άγγελοι" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε: "Τα παιδιά δείχνουν σε όλους εμάς ότι βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, στο σπίτι του πατέρα τους".

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Τρίκκης προέτρεψε τους γονείς να μην μαλώνουν τα παιδιά που κάνουν φασαρία στο ναό, τονίζοντας: "Αφήστε τα παιδιά να κάνουν φασαρία μην τα μαλώνετε παρακαλώ".

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι "σημερινή παρουσία των παιδιών και των νέων, είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που θέλουν τα παιδιά και τους νέους μακριά από την Εκκλησία και κολλημένα σε μια οθόνη".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 307370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: