Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

demata agapis proti 1

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Ζεστές σκηνές αγάπης και συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο εκτυλίχθηκαν στο ασφυχτικά γεμάτο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συνεχόμενες διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης εξαιτίας των πολυάριθμων ατόμων.

Στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας λειτουργεί όλο το έτος Γραφείο Προνοίας, το οποίο φροντίζει κατά μήνα για την τροφή, την ένδυση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εξόφληση λογαριασμών και άλλες ανάγκες απόρων οικογενειών και φοιτητών, που διαμένουν στους επτά Δήμους της Ι.Μ. Νικαίας, δηλαδή το Πέραμα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και την Αγία Βαρβάρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος μοίρασε δέματα με είδη διατροφής (κρέας, λάδι, γάλα, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, ρύζι, τσάι, καφέ, ζάχαρη, γλυκίσματα κ.α.), καθώς και πασχαλινά δώρα για τα μικρά παιδιά, σε ισάριθμες οικογένειες που μαστίζονται από έντονα προβλήματα φτώχειας και ανεργίας.

Ο Σεβασμιώτατος πάντοτε με στοργή και αγάπη ευλογεί και κατευθύνει το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο που περιλαμβάνει, στήριξη και ενίσχυση 3000 απόρων οικογενειών από το Επισκοπείο όλο το χρόνο με τρόφιμα, χρήματα και ρουχισμό, καθημερινή προσφορά γευμάτων σε 1700 άτομα σε 16 Ενορίες μας, διανομές αγαθών και χρηματικών βοηθημάτων στις 40 Ενορίες της Μητροπόλεως, φιλοξενία 1000 παιδιών τους θερινούς μήνες στην Κατασκήνωση στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων, ιατροφαρμακευτική στήριξη από το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο σε ανασφάλιστους πολίτες και διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας από 8 Ενοριακές Τράπεζες Αίματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κατά τη διανομή των τροφίμων απηύθυνε λόγους ενισχυτικούς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την τεράστια αυτή προσπάθεια.

''Το Πάσχα δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά το Πάσχα είναι να έχουμε και τον Χριστό μέσα μας. Όπως το σώμα έχει ανάγκη από τροφή έτσι και η ψυχή μας θέλει τροφή, η οποία είναι η Θεία Κοινωνία'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους στέκονται κοντά στην Εκκλησία, την σέβονται και ενισχύουν τους αδελφούς μας που το έχουν ανάγκη.

Να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν η χαρά των μικρών παιδιών που έλαβαν λαμπάδες, γλυκίσματα και παιχνίδια.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να δεχθούν τον Σωτήρα Κύριό μας στις καρδιές τους, με την Θεία Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων και ευχαρίστησε αυτούς που προσφέρουν τη βοήθειά τους σε αυτό το θεάρεστο έργο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 180090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: