Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου. 19/04 14:03

sidirokastou xeir 15

Τη θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος την Παρασκευή της Στ΄ εβδομάδος των Νηστειών στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Γονίμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε διάκονο του κ. Στέφανου Αχλαδά, ο οποίος αποβραδίς εκάρη μοναχός στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Δασοχωρίου κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου και έλαβε το όνομα Χρυσόστομος.

Στο μυστήριο της χειροτονίας παρέστη ο πνευματικός του καθοδηγητής από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας π. Χρυσόστομος Ξενιτόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου π. Ιωάννης Καλαϊτζής, και πλήθος Ιερέων και Διακόνων, που ήρθαν για να τιμήσουν το νέο κληρικό και να προσευχηθούν για την πνευματική πρόοδο και προκοπή του.

Ο νεοχειροτονηθείς, εκφράζοντας τις πλέον θερμές ευχαριστίες του αλλά και την υιική αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και τους παρευρισκόμενους Πατέρες, κατέθεσε με απλότητα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, επισημαίνοντας ότι νιώθει ιδιαίτερα συγκινημένος που αποκτά τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης σε μια τόσο ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Εκκλησίας, την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και μάλιστα στο κατώφλι της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Ο Σεβασμιώτατος, απ’ την πλευρά του, εξέφρασσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για το γεγονός της εισόδου ενός νέου κληρικού στο δυναμικό της Μητροπόλεως, και μάλιστα σε πείσμα των καιρών, για να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού αμισθί και να καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

«Θα σε τιμήσουν οι άνθρωποι και θα σε αγαπήσουν, αλλά πρόσεξε να μην τους λυπήσεις, να μην τους στεναχωρήσεις, τύπος γενόμενος τῶν πιστῶν ἐν ἔργῳ, ἐν ἀναστροφῇ, ἐν ἀγάπῃ», ήταν τα λόγια του Σεβασμιωτάτου προς το νεοχειροτονηθέντα, τον οποίο προέτρεψε να υπομένει τις τυχόν θλίψεις και δοκιμασίες που θα συναντήσει στην ιερατική του πορεία με υπομονή, με καρτερία, με ταπείνωση και με γνώμονα πάντοτε, όχι το προσωπικό όφελος, αλλά τη συλλογική ωφέλεια.

Του ευχήθηκε, τέλος, να ζήσει χρόνια πολλά στερεωμένος και ευλογημένος, για να εμπνέει με τη βιωτή και το παράδειγμά του κάθε χριστιανό και να διακονεί το Χριστό και την Εκκλησία του.

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

sidirokastou xeir 6

Εμφανίσεις: 268663
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: