Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

enthronisi glyfadas proti 1

Γλυφάδα | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου.

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στον αύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Γλυφάδα, όπου ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος του παρέδωσε την Αρχιερατική ράβδο.

Τον νέο Μητρπολίτη Γλυφάδας καλοσώρισαν οι αρχές του τόπου, εκ μέρους του κλήρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος και πλήθος πιστών.

Στην συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό πραγματοποίηθηκε επίσημη Δοξολογία και η τελετή ενθρόνισης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας αναφέρθηκε στα πολλά τάλαντά του, καθώς και στην πολυετή διακονία του ως Διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας.

''Να εναποθέτεις τις χαρές σου και τις λύπες πάντοτε στην Αγία Τράπεζα'' τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στον ενθρονιστήριο λόγο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας μεταξύ άλλων τόνισε: ''Ο Αρχιερέας κάθεται στον τόπο του Χριστοῦ. Θρόνος και δόξα του Χριστού είναι ο Σταυρός το'' και στην συνέχεια πρόσθεσε ''Θρόνος και δόξα και του Επισκόπου είναι ο Σταυρός, η αγόγγυστη υπομονή εν δοξολογία στον διωγμό και στον ονειδισμό των ανθρώπων του κόσμου τούτου, του χωρισμένου από τον Θεό''.

''Η Εκκλησία με στέλνει εδώ για να βιώσω τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού, μέσα από την θυσία και την διακονία αγάπης και προσφοράς προς όλους εσάς, τους αδελφούς μου και τα παιδιά μου τα πνευματικά'' συμπλήρωσε ο κ. Αντώνιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τους νέους, τους οποίους χαρακτήρισε την ελπίδα του μέλλοντος και την δυναμικότητα του παρόντος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Αντώνιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τα Μέλη της Ιεραρίας για την εμπιστοσύνη τους, τον Εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο αλλά και όστους τον αδίκησαν, διότι με τον τρόπο τους τον ευεργετούν και τον ωθούν να αγωνίζεται περισσότερο στην μακροθυμία, την υπομονή, την συγχωρητικότητα, την ταπείνωση και την αγάπη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: