Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

kalamarias 14

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Σήμερα, Ε' Κυριακή των Νηστειών, κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία προβάλλει μια κορυφαία μορφή της ερήμου, την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ναό της Αγίας Τριάδος της ομωνύμου κωμοπόλεως του Θερμαϊκού, περιστοιχιζόμενος υπό του ευλαβούς κλήρου της Μητροπόλεως Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς, καθώς και της ομόρου Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στο κήρυγμα που απηύθυνε προς τον ευσεβή λαό, ο οποίος προσήλθε αθρόως, ο Σεβασμιώτατος π. Ιουστίνος σημείωσε ότι με τη χάρη του Παναγάθου Θεού πλησιάζουμε και εφέτος στο τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σε αυτήν ακριβώς την περίοδο, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία μας όρισε να τιμάται η μορφή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, μια μορφή μετανοίας και νήψεως, ως παράδειγμα για όλους τους Χριστιανούς.

Χωρίς μετάνοια και εξομολόγηση, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, δεν μπορούμε να ζήσουμε την Σταυροαναστάσιμη Χαρά, αλλά μόνον έναν ανούσιο πανηγυράκι.

Τέλος, ευχήθηκε στους ευλαβείς ενορίτες καλό υπόλοιπο της Μ. Τεσσαρακσστής. Καλή Ανάσταση και Ευλογημένο Πάσχα.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απένειμε, κατόπιν προτάσεως του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Παπαδόπουλου, τιμητική πλακέτα στον αποχωρούντα Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αθανάσιο Μεφαλόπουλο, ο οποίος διακόνησε στο αναλόγιο Ναού της Αγίας Τριάδος επί σχεδόν μία εικοσαετία. Εξήρε, δε το ήθος, την ευπρέπεια και την εντιμότητά του.

Ο κ. Αθ. Μεφαλόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε, τόσο τον Σεβασμιώτατο, όσο και τον Πανοσιολογιώτατο Προϊστάμενο του Ιερού Ναού – και εν το προσώπω αυτού άπαντα το φιλόχριστο λαό της ενορίας - για την γενομένη τιμή.

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

kalamarias 1

Εμφανίσεις: 153521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: