Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/04 23:45

akathistos sidirokastro 2

Σε δυο από τις ορεινές και πλέον ακριτικές ενορίες παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος το απόγευμα της Ε' Παρασκευής των νηστειών για να τελέσει την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στον παλαιό και ιστορικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Καρυδοχωρίου τέλεσε πρώτα την ακολουθία του Ακαθίστου ο Σεβασμιώτατος, σε μια ολιγάριθμη ενορία που αριθμεί περί τους 30 κατοίκους, διασώζει όμως ακέραια πολλά κειμήλια που αποκαλύπτουν τον πολιτιστικό πλούτο, που είχε η περιοχή τα προγενέστερα χρόνια.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας του Αχλαδοχωρίου, όπου η προσέλευση των ευλαβών κατοίκων ήταν αξιοσημείωτη, για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη τους στην Παναγία, αλλά και για να την παρακαλέσουν να πρεσβεύει για την πνευματική πρόοδο και προκοπή τους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο Ιερό και Σεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αυτής που κατορθώνει αιώνες τώρα να συγκεντρώνει τη μέρα αυτή εκατομμύρια ανθρώπων γύρω από την εικόνα της για να την υμνούν και να τη δοξάζουν ως ¨Τιμιωτέρα των Χερουβείμ καί ενδοξοτέρα των Σεραφείμ¨.

Επαίνεσε, τέλος, τον εξαιρετικό στολισμό της εικόνας, την οποία φιλοτέχνησε ομάδα του χωριού με καλλιτεχνικές ευαισθησίες, τους προέτρεψε ωστόσο, όπως στολίζουν τις εικόνες, έτσι να κοσμούν με πνευματικές αρετές και την ψυχή τους, ώστε να υποδεχτούν έτοιμοι το Νυμφίο Χριστό κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, να συσταυρωθούν μαζί του και να πανηγυρίσουν και να ευφρανθούν με την ένδοξη τριήμερη Ανάστασή του.

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

akathistos sidirokastro 1

Εμφανίσεις: 176050
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: