Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Πειραιώς. Σάββατο, 06 Απριλίου 2019

d xairetismoi peiraias 29

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Δ΄ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, χθες Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Προ της Απολύσεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος μετά αστέρος, την ανώτατη δηλαδή τιμητική διάκριση της τοπικής μας Εκκλησίας, στον πλοιοκτήτη και πρόεδρο της εταιρίας Marvin Shiping κ.Αθανάσιο Βασιλείου Καϊρακτίδη «δια την πολύκαρπον αυτού και αδιάπτωτον υπεροχικήν δωρεάν» προς τον Ιερό Ναό της Παναγίας μας.

Να σημειωθεί ότι με δαπάνες του κ. Καϊρακτίδη ολοκληρώθηκε τόσο η Αγιογράφηση του Ιερού Ναού, όσο και ο καθαρισμός – συντήρηση των υπαρχουσών Αγιογραφιών.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του δωρητή υπογραμμίζοντας την αγαστή σχέση αλλά και την εμπιστοσύνη των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας προς στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, επισημαίνοντας παράλληλα πως χωρίς τη συμπαράσταση των Χριστιανών δεν θα μπορούσε να έρθει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο και αναφωνώντας το «Άξιος», κάλεσε όσους μπορούν να μιμηθούν την πράξη του κ.Καϊρακτίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 186570
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: