Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019

xair lagada 1

Ενώπιων της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Ασκονίτισσας (8ος αι.), η οποία είχε μεταφερθεί από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης στις αρχές του 20ου αιώνα και φυλάσσετε από τότε εις τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού, εψάλει υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το εσπέρας της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και ο Πρόεδρος της Κοινότητος του Ασκού κ. Αναστάσιος Σαπλαμίδης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θέση της Παναγίας στην ζωή του κάθε ανθρώπου ως προστάτη και βοηθό μας, ενώ παράλληλα επεσήμανε και την σπουδαιότητα της ζωής της αγιότητάς με πρότυπο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και με παράδειγμα την ζωή των Αγίων, οι οποίοι και έζησαν Χριστομίμητο Βίο και Χριστοκεντρική ζωή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 177502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]gr
FOLLOW ROMFEA: