Γράφτηκε από τον/την romfea3. Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

evaggelismos nikaia 79

Νίκαια | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγεννεσίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Νίκαια.

Στην πανηγυρική Αρχιερατικής Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Διονύσιο Ζόμπολα, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή μεγάλη εορτή.

"Διπλή είναι η σημερινή εορτή, θρησκευτική και εθνική και η δεύτερη είναι απόρροια της πρώτης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ σήμανε την απαρχή ενεργοποίησης του σχεδίου του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου. Ήταν η ανάκληση του ανθρώπου στον “απωλεσθέντα παράδεισο”, πιο σωστά η δυνατότητα που δίδεται εφεξής, με την Σάρκωσή του Λόγου, να επανέλθει και να αναμορφωθεί στο “αρχαίον κάλος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.

Και συνέχισε: “Με την σάρκωσή του λόγου αρχίζει λυτρωτική διαδικασία που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην αληθινή πατρίδα, στην αγκαλιά του ουράνιου Πατέρα, στην αιώνια βασιλεία Του”.

“Αγαπητοί μου αδερφοί, τούτη την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εσωτερικής ελευθερίας και της απαρχής της σωτηρίας του κόσμου επέλεξαν οι Ένδοξοι πρόγονοι μας, πριν από 200 χρόνια για να ορίσουν ως έναρξη του αγώνα της απελευθέρωσης και της νέας πορείας του γένους των ελλήνων” ανέφερε σε άλλο σημείο.

Και ευχήθηκε τελειώνοντας:”Η πίστη των προγόνων μας έφερε το θαύμα και καλούμαστε εμείς, δάσκαλοι και μαθητές, νέοι και γέροι, εγκολπωθούμε αυτά τα μηνύματα, ιδίως στις δύσκολες τούτες ημέρες για την πατρίδα και την οικογένειές μας. Ζήτω το έθνος, χρόνια πολλά κι ευλογημένα!”

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Διονύσιος Ζόμπολας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την σημερινή χοροστασία ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί τα 24 χρόνια της Αρχιερωσύνης του.

Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους βρεθήκανε σήμερα στον Ιερό Ναό, τους Δημοτικούς άρχοντες για την βοήθεια που προσφέρουν στην ενορία όποτε τους ζητηθεί, τον Ερυθρό Σταυρό, την Τροχαία, τους ιεροψάλτες και όλους όσους κοπίασαν για να πραγματοποιηθεί και η φετινή πανήγυρις και ευχήθηκε η Παναγία να είναι Σκέπη και βοηθός όλου του κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 185688
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: