Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

b katan nea ionia 1

Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Α’ Κυριακής των Νηστειών, 17 Μαρτίου 2019, ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «το νόημα των θλίψεων στη ζωή μας».

Στην ομιλία του ο Αγιορείτης Γέροντας, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια, με λόγο θεολογικά μεστό, βασιζόμενος στην διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, αναφέρθηκε στα πνευματικά οφέλη των θλίψεων και των δοκιμασιών στην ανθρώπινη ζωή που ως σκοπό έχουν την πνευματική πρόοδο και τη σωτηρία.

b katan nea ionia 2

b katan nea ionia 2

b katan nea ionia 2

b katan nea ionia 2

b katan nea ionia 2

b katan nea ionia 2

Εμφανίσεις: 210062
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]romfea.gr
FOLLOW ROMFEA: