Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

siasista 11

Κάθε Παρασκευή βράδυ αυτής της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Αγία μας Εκκλησία τιμά και γεραίρει την Υπεραγία Θεοτόκο, ψάλλοντας με κατάνυξη και δέος τους Χαιρετισμούς. Οι Ιεροί Ναοί κατακλύζονται από κόσμο που με ευλάβεια άδει τους θαυμάσιους αυτούς ύμνους προς την Παναγία.

Έτσι και φέτος, η ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης και σε αυτήν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Διακόνους Του.

Μετά την πρώτη στάση των Χαιρετισμών που με ιδιαίτερη συγκίνηση έψαλλε, μίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα αναλύοντας τον στίχο : «Χαίρε του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις» και ευχήθηκε σε όλους να έχουν τις πολλές πρεσβείες της Παναγίας μας στη ζωή τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 231508
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: