Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

kerkiras timotheos 6

Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει 17 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου, στο ναό της Αγίας Τρίαδος, εντός του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή και ισχυρή προσωπικότητα του κυρού Τιμοθέου, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην τοπική Εκκλησία και όχι μόνο.

Γι’αυτό, μετά βαθυτάτης ευγνωμοσύνης τελούμε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο μακαριστός Τιμόθεος αγωνίστηκε με όλες τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις, για την ανόρθωση του τόπου αυτού. Ένα από τα έργα του αποτελεί και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”.

Το καλύτερο μνημόσυνο που γίνεται εις τον κυρό Τιμόθεο, είναι η καθημερινή ευγνωμοσύνη που βγαίνει από τις καρδιές και τα στόματα των τροφίμων του Ιδρύματος, όταν περιθάλπονται, ενθυμούμενοι τον μεγάλο τους ευεργέτη.

Από την μεριά μας οφείλουμε να προσευχόμαστε Κύριος ο Θεός να τον έχει υπό την σκέπη Του, μετά Αγίων και Δικαίων, όπως και όλους τους αδελφούς μας που βρίσκονται στην αιωνιότητα.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η μνήμη του μακαριστού προκατόχου του να είναι αιωνία και αγήρος.

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

kerkiras timotheos 1

Εμφανίσεις: 164297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: