Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

lagada prohgiasmeni 1

Την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τέλεσε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στην σύντομη ομιλία του προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι για την ζωή του κάθε ανθρώπου, να έχει ως κέντρο της ζωής του τον Χριστό, διότι όπως σημείωσε «τότε μόνο η ζωή του ανθρώπου μπορεί να αλλάξει και να αποκτήσει περιεχόμενο και ουσία».

Εν συνεχεία έκανε λόγο για το ιστορικό πλαίσιο της Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «όσα επαγγέλλεται η Αγία μας Εκκλησία, δεν είναι απλές ή υποθετικές υποθέσεις αλλά είναι υποθέσεις εμπειρίας, τις οποίες ο καθένας μπορεί να τις γνωρίσει και να τις βιώσει, αρκεί να έχει αγαθή διάθεση και ανοικτό νου».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 189945
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: