Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

poliouxos artas 174

Άρτα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου η μνήμη της Αγίας Θεοδώρας Πολιούχου Άρτης στον ομώνυμο βυζαντινό Ναό.

Στην προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, πρ. Άρτης Ιγνάτιος και Άρτης Καλλίνικος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Η αγάπη προς τον Θεό δεν είναι απλώς θεωρητική και επιφανειακή, όχι. Είναι έρωτας Θείος, είναι στάση ζωής, είναι ολοκληρωτικό δόσιμο του ανθρώπου στον Θεό και μία έμπρακτη πλέον απόδειξη αυτής της αγάπης, που είναι η υπακοή στο Θέλημα Του Θεού''.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας και της Λάρνακος της Αγίας Θεοδώρας.

Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης και εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών και φορέων του τόπου.

Τέλος μετά το πέρας της Λιτανείας ο Μητροπολίτης Άρτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Αγία Θεοδώρα και ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς αλλά και όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση του φετινού εορτασμού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300689
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: