Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019

sinaxi kastoria

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η τακτική ιερατική σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.

Μεταξύ των τρεχόντων εκκλησιαστικών και διοικητικών θεμάτων που απασχόλησαν την Σύναξη, κεντρική θέση είχε η εισήγηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.Λούπου Κουκουρίκου με θέμα: "Η θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και η τέλεσή της".

Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, οι παρευρισκόμενοι πατέρες εμβάθυναν τόσο θεολογικό υπόβαθρο της Λειτουργίας αυτής όσο και σε λεπτομέρειες της τελετουργίας της.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ανέπτυξε τις ποιμαντικές πτυχές της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, ενώ σημείωσε με έμφαση τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή ως προς την προετοιμασία και την επακόλουθη φύλαξη του Αγίου Άρτου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η Αρχιερατική θεία Λειτουργία όπου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά, του ηγιασμένου αυτού ιερέως της Εκκλησίας των Αθηνών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 235389
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: