Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μάνης. Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

sxolmanis 1

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ πραγματοποίησε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα επισκέψεως σε σχολεία της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης. Συγκεκριμένα μετέβη από Δευτέρα 25/2 μέχρι Παρασκευή 1/3 στα Δημοτικά Σχολεία Αλίκων, Φλομοχωρίου, Αρεόπολης, Πύργου Διρού, Στούπας, Βέργας και στο Γυμνάσιο Κάμπου.

Κατά τις επισκέψεις του αυτές, ο Σεβασμιώτατος, έγινε από όλα τα σχολεία δεκτός με πολλή χαρά από τους Διευθυντές, διδάσκοντες και διδασκομένους και είχε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά με άριστο παιδαγωγικό τρόπο για την πίστη στο Θεό και την αγάπη προς την Ελλάδα.

Προσέφερε δε εικονίτσες, βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

Επίσης σε κάθε σχολείο στο γραφείο της Διεύθυνσης είχε συνομιλία με τους διδάσκοντες αλλά και γονείς για διάφορα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και παιδαγωγικά θέματα.

Η πιο συγκινητική και αξιόλογη επίσκεψη ήταν στο μονοθέσιο και απομακρυσμένο σχολείο στα Άλικα, το νοτιώτερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος, όπου συνάντησε ο Σεβασμιώτατος μια δασκάλα η οποία επιτελεί το εκπαιδευτικό της έργο με τρεις μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος σε δηλώσεις του είπε: <<Και μόνον η επίσκεψη σ’ αυτό το σχολείο άξιζε κάθε κόπο. Ήταν μια ευλογία και μια ηθική τόνωση. Όλα μας διδάσκουν πολλά>>.

Εμφανίσεις: 205321
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: