Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

agioneri 15

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Με πάνδημη τη συμμετοχή των Καππαδοκών του Νέου Αγιονερίου Κιλκίς αλλά και της ευρύτερης περιοχής τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Βλασίου, Επισκόπου Σεβαστείας της Καππαδοκίας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Αγίου Βασιλείου Ν. Αγιονερίου, το εσπέρας της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019.

Ανάμεσα στις μορφές της ευλογημένης και μαρτυρικής καππαδοκικής γης, που πήραν το αμάραντο φωτοστέφανο του μαρτυρίου από τον Κύριο, είναι ο τιμώμενος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας, Άγιος Ιερομάρτυρας Βλάσιος ο θαυματουργός.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις του εορτασμού ξεκίνησαν με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, τον οποίο τιμούν οι Νεοαγιονερίτες όλως ιδιαιτέρως, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, και εν συνεχεία τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγίου Αθανασίου, παρόντων και των εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στη σύντομη προσλιαλιά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τους βλαστούς που ανθίζουν και βγάζουν καρπούς, όπως ο Ιερομάρτυρας Άγιος Βλάσιος, που έζησε μια ζωή αγάπης, θυσίας και προσφοράς. Καρπούς που απολαμβάνουν όσοι πιστεύουν και επικαλούνται τον Άγιο, ο οποίος αποτελεί για όλους πηγή ιάσεων και θαυμάτων μέχρι τις ημέρες μας.

Αναφέρθηκε επίσης στο σκότος και στο ψεύδος που έχει σκεπάσει τον σημερινό κόσμο, που χαρακτηρίζεται πλέον από φόβο και ταραχή, και κάλεσε τους πιστούς να ενδυναμώσουν τον πνευματικό τους αγώνα, να παραδειγματίζονται από τον βίο των Αγίων που θυσίασαν την ζωή τους για την αλήθεια και το φως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να ανοίξουν την καρδιά τους για τον πανάγιο Τριαδικό Θεό.

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

agioneri 1

Εμφανίσεις: 132054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: