Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

mavroneri kilkis 59

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών το Μαυρονέρι Κιλκίς εόρτασε και πανηγύρισε το διήμερο, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, τον προστάτη της Ενορίας του, Άγιο Χαράλαμπο τον θαυματουργό, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Παραμονής της Εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός εόρτιος Εσπερινός και ανήμερα της ιεράς μνήμης του Ιερομάρτυρα του Χριστού Χαραλάμπους τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Παν. Αρχίμ. π. Ευγένιο Ιωάννου, Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού, τον Πρεσβύτερο π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και τους Ιεροδιακόνους π. Βαρθολομαίο Τασιούλη και π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε δι' ολίγων στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους, τόνισε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό να μιμηθούν το παράδειγμα και τη στάση ζωής του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος από μικρός πόθησε τον Χριστό, αντλώντας δύναμη από την πίστη και την αγάπη του Σ' αυτόν.

Υπογράμμισε την γενναιότητα με την οποία διακρίθηκε ο Άγιος, μία γενναιότητα που λείπει στις μέρες μας από τη ζωή των Χριστιανών, και την οποία την αντικαθιστούμε πολλές φορές με την δειλία.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης του ακριτικού Κιλκίς κάλεσε τους πιστούς να μην δειλιάζουν, να αντλούν δύναμη από τον βίο και τα μαρτύρια που υπέστη ο Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος και να ενισχύουν κατ' αυτόν τον τρόπο τον αγώνα τους και ευχήθηκε καταλλήλως στο πυκνό εκκλησίασμα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην πανηγυρική Θ. Λειτουργία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών και πλήθους πιστών τόσο από το Μαυρονέρι, όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Πικρολίμνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 138092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: