Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

perama ioanninon 113

Πέραμα Ιωαννίνων | Τηλέμαχος Παππάς


Παρουσία πλήθους πιστών το Πέραμα Ιωαννίνων εόρτασε σήμερα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ προέτρεψε τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό να παραδειγματιστούν από τον Άγιο στην ζωή τους.

''Ας παραδειγματιστούμε από το παράδειγμα του Αγίου Χαραλάμπους, από την γενναιότητα του Αγίου Χαραλάμπους, από την σταθερότητα αλλά και από την ταπείνωσή του'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάξιμος.

''Ο Άγιος Χαράλαμπος δεν έλεγε, εγώ είμαι ήρωας και θα πάω να πεθάνω για τον Χριστό. Ήθελε να πεθάνει για τον Χριστό, όμως περίμενε, έκανε την πνευματική του εργασία, ήταν γεμάτος με την Χάρη του Θεού και γι' αυτό άντεξε τα μαρτύρια'' πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους του Περάματος.

Τέλος να αναφερθεί ότι η λιτανεία πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχόντων, στρατιωτικών, και αστυνομικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 221945
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: