Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λαγκαδά. 09/02 13:34

mpolaris lagkada 1

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη πραγματοποίησε την 9η Φεβρουαρίου ε.έ., ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως συζητήθηκαν θέματα Διορθοδόξου ενδιαφέροντος και ζητημάτων της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας, ενώ παράλληλα υπήρξε και ενημέρωση του κ. Υφυπουργού για το επικείμενο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, επ΄ ευκαιρία της εορτής Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και εφέτος θα έχει ως κύριο θέμα την μορφή του Δικαίου και Φίλου του Κυρίου, Αγίου Λαζάρου, πρώτου Επισκόπου Κιτίου.

Κατά την διάρκεια του καθ΄ έτους τελουμένου Θεολογικού Συνεδρίου (9ο αφιέρωμα στην μνήμη της Αγίας Κυράννας), θα συμμετάσχουν Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων της Κύπρου, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση του κ. Υφυπουργού επί του επιτελούμενου Φιλανθρωπικού και Ποιμαντικού έργου, καθώς επίσης για την πολύπλευρη επιστημονική και κοινωνική δράση που πραγματοποιείται στην Μητρόπολη Λαγκαδά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 157125
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: