Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

monaxiki koura 69

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου η Μοναχική κουρά του κ. Δημητρίου Λάμαρη στην ιστορική Ι.Μ. Προφήτη Ηλιού Ζίτσας.

Την Κουρά τέλεσε κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ησυχαστική παράδοση.

''Ευλογούμε τον Θεό διότι μέσα από τους ανθρώπους που παίρνουν αυτή την απόφαση συνεχίζεται αυτή η ευλογημένη ησυχαστική παράδοση της Αγίας Εκκλησίας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος τόνισε: ''Η ησυχαστική παράδοση είναι ο πυρήνας της πνευματικής μεθοδολογίας της Εκκλησίας, έτσι ώστε να προσεγγίσουμε με όλη μας την δύναμη τον Θεό και να αποκρυθούμε στο δικό Του κάλεσμα, να ζήσουμε σύμφωνα με το Θέλημά Του και να οικειωθούμε την δική Του χάρη, δύναμη και ενέργεια μέσα στο Σώμα του Χριστού που είναι η Αγία μας Εκκλησία''.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο νέο μοναχό η ζωή του να είναι γεμάτη από την χάρη του Αγίου Πνεύματος, ώστε η προσπάθεια να γίνει απροσπάθεια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 233994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: