Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019

ypser 27

Γράφει η Στέλλα Χατζή-Λεκκού


 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάστηκε η διπλή εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών.

Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου με την συμμετοχή του κλήρου της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών οι οποίοι κατέκλησαν τον ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης η οποία δέσποζε στο κέντρο του.

Κατά την διάρκεια του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο σεβασμιώτατος κ.κ. Θεολόγος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και τίμησε όλα τα μέλη των φιλοπτώχων Ταμείων και των συνεργείων του Εράνου Αγάπης.

Ευχαρίστησε δε, όλους τους λαϊκούς και τους κληρικούς που συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Συνεχάρη επίσης το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών το οποίο προσέφερε την αρτοκλασία.

Κατόπιν ο π. Ηλίας Βλάχος υπέυθυνος του Φιλοπτώχου Ταμείου έκανε τον απολογισμό του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι για την προηγούμενη χρονιά (2018) διατέθηκε το ποσό των 814.932,00 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των αδελφών μας.

Όπως υπογράμμισε, «βασικός πνεύμονας τροφοδότησης του φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας είναι ό Έρανος Αγάπης, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 155.350 ευρώ, συνεχίζοντας την παραδοσιακή του πλέον αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του 2017, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.». « ο παραπάνω απολογισμός» συμπλήρωσε, «δεν έχει σκοπό την προβολή των «καλών μας» έργων, αλλά έχει στόχο την ενημέρωση της προσπάθειας και της αγωνίας για την διακονία της φιλανθρωπίας της τοπικής εκκλησίας».

Το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς μας περιλαμβάνει την λειτουργία των 2 Κοινωνικών Παντοπωλείων, το Κεντρικό Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο «ο Επιούσιος Άρτος», το κατάστημα ειδών ρουχισμού και υποδήσεως «ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, την λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας αστέγων και συγγενών ασθενών «η Στοργή». Επίσης δόθηκαν 280 υποτροφίες σε φοιτητές.

Όπως συμπλήρωσε ο π. Ηλίας «η εκκλησία έκανε το λίγο των πολλών, να γίνει πολύ, με την ευλογία του Θεού, ώστε να συνεχιστεί ο καθημερινός αγώνας σε όλες τις δράσεις της εκκλησίας, όπως η οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πληρωμές λογαριασμών κ.τ.λ.»

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε ο πανηγυρικός όρθρος και η αρχιερατικής Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεολόγου, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού και άλλους κληρικούς.

Στο επίκαιρο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αφ’ ενός στην σημασία της εορτής και αφ ετέρου στο πρόσωπο της Παναγίας μητέρας, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου που γιορτάζουν αυτήν την ημέρα.

«Η μάνα είναι το καταφύγιο, είναι το λιμάνι και η παρηγοριά , είναι το σύμβολο της στοργής, είναι εκείνη που συμβολίζει την δύναμη της αγάπης που θυσιάζεται, γιατί αγάπη σημαίνει θυσία» είπε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε «αφιερώνουμε σήμερα την αγάπη μας και την προσευχή μας στις μάνες όλου του κόσμου και κυρίως στις μάνες τις χριστιανές , διότι οι μητέρες είναι του Θεού η ευλογία.

Ο Θεός να δίνει υπομονές και αντοχές σ’ όλες τις μανάδες του κόσμου. Και στην μάνα Παναγία, την μητέρα του πόνου και της υπομονής ας αφιερώσουμε όλοι μας τις γλυκύτερες των προσευχών μας για να μας φυλάει υπό την σκέπη της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες, η εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμιτίσσης, πιστό αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών από το 2004, δέσποζε επιβλητικά στο μέσον του Ναού, δείχνοντας σε όλους με την παρουσία της ότι είναι η μητέρα, η βοηθός και η παρηγορήτρια όλων μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 231733
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: