Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

espe onoma ioanninon

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός των Ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων.

Στον εσπερινό της εορτής του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή που αναγνώστηκε το πρωί στην Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στην αίρεση.

''Αν η λέπρα είναι μία σοβαρή παραμορφωτική ασθένεια του σώματος η αίρεση είναι ότι πιο διαβρωτικό μπορεί να γίνει για το πνεύμα. Είναι η λέπρα της ψυχής. Πνευματική λέπρα που παραμορφώνει την διδασκαλία που μας αποκάλυψε και μας παρέδωσε ο Χριστός δια των Αποστόλων και των Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας, παραμορφώνει και την ψυχή του ανθρώπου, και το σώμα του, και την ζωή του, και την σχέση του με τον Θεό αλλά και με την δημιουργία'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου για να ευχηθεί τα χρόνια πολλά στον Ποιμενάρχη τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 287298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: