Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σάμου. Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019

fota samos 1

Μὲ λαμπρότητα ἑορτάσθηκαν τὰ Ἅγια Θεοφάνεια ἀπὸ τοὺς ακρίτες νησιώτες της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων.

Ἐπίκεντρο  των ἑορτασμών, ὅπως κάθε χρόνο, ὁ Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Βαθέως όπου από τους χρόνους της Ηγεμονίας τελούνταν Αρχιερατική θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού και με πομπή ο επίσκοπος, οι αρχές και ο πιστός λαός κατευθύνονταν στο κεντρικό λιμάνι της Σάμου ώστε να γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των Υδάτων.  

Προεξάρχων τῆς πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Ευσέβιος. Μὲ μελωδικὲς κωδωνοκρουσίες καὶ ὑπὸ τοὺς ἤχους τῆς Φιλαρμονικῆς «Βαθύλος» η ιερά πομπή, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες κατέληξε στο λιμάνι και έγινε η κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. 

Πρωτοφανὴς ἦταν ἡ συμμετοχὴ τῶν, Ένδεκα νέων που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο οποίος συνεχάρει τους τολμηρούς κολυμβητές που είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να βροντοφωνάξουν και να ψάλλουν τον Εθνικό μας ύμνο, να κολυμπήσουν αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πίστη προς τον Κύριο μας , την αγάπη τους προς την Εκκλησία και την αφοσίωση τους στην πατρίδα και την Ελληνορθόδοξη παράδοση μας.

fota samos 2

Εμφανίσεις: 214484
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: