Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019

fota agitis 1

Μέ κατάνυξη και με την συμμετοχή των τοπικών Αρχών και αρκετών πιστών που αψήφησαν τις ¨πολικές¨ συνθήκες, στην κατάλευκη από το χιόνι ενορία του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών & Νευροκοπίου καί με την θερμοκρασία στους -6 βαθμούς τελέσθηκε η ιερά ακολουθία των Θεοφανείων και στην συνέχεια η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στά παγωμένα νερά του ποταμού Αγγίτη όπου πέντε τοληροί νέοι άνδρες βούτηξαν για να τον ανασύρουν.

Τόν Τίμιο Σταυρό ανέσυρε από τον ποταμό για πολλοστή φορά ο Παρασκευάς Τσελεμπής.

Οι στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες από την μεγάλη δωρεά του Αγίου Θεού, αφού από το χιόνι δημιουργήθηκε ένα πανέμορφο τοπίο το οποίο και απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν την τελετή. 

Τις ιερές ακολουθίες ετέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος αφού εξέφρασε την συγκίνηση του για την τόλμη και την πίστην των νέων της ενορίας τους συνεχάρη και τους προσέφερε ως ευλογία την Ιερά Εικόνα του Κυρίου.

fota agitis 2

fota agitis 2

fota agitis 2

fota agitis 2

Εμφανίσεις: 160292
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: