Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 12:32

nikaias fota

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπως και στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού π. Γερβάσιο Φράγκου, ιερείς και πλήθος κόσμου οι οποίοι υπερπλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό για να τιμήσουν τη μεγάλη δεσποτική εορτή.

Στο Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην λαμπρή εορτή "των Φώτων".

"Η σημερινή μέρα ονομάζεται από τους πρώτους Χριστιανικούς αιώνες ως εορτή "των Φώτων", δεδομένου ότι σήμερα βαπτίζονταν, δηλαδή φωτίζονταν οι Κατοιχούμενοι. Σήμερα έχουμε την φανερώση της Αγίας Τριάδας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.

Και συνέχισε "Η εορτή των Θεοφανείων ήταν αρχικά ενωμένη με την εορτή των Χριστουγέννων ως εορτή της "Θείας Επιφανείας", που εξέφραζε και εκφράζει πάντα τη Θεία αγάπη προς τον άνθρωπο και την προσδοκία της σωτηρίας του. Με την σάρκωσή Του Χριστός κάνει το πρώτο βήμα προς τον άνθρωπο".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος είπε "Η Ειρήνη δεν είναι κοσμική υπόθεση, ούτε βασίζεται σε υπογραφές που διαρκούν μέχρι να στεγνώσει το μελάνι τα χαρτιά. Η ειρήνη του ανθρώπου στηρίζεται στην σχέση του με το Θεό και αυτή είναι δυνατή μόνο με την ταπείνωση ενώπιον του θρόνου Του και την ταπεινότητα σχέση με τα λοιπά πλάσματα του."

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή η οποία κατευθύνθηκε στο Κολυμβητήριο του Αιγάλεω όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέσθησαν ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτριος Μπίρμπας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαδίας και Νικητάκης καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος, μετέβει στον λιμένα Περάματος για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και το απόγευμα θα τελέσει τον Αγιασμό των υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νικαίας «ΠΛΑΤΩΝ».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300397
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: