Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

sisaniou neapoleos 25

Σταυρούπολη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με αίσθημα πνευματικής χαράς και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, λίγες ημέρες πριν από την Μητρόπολη των εορτών, τα άγια Χριστούγεννα, εορτάστηκε και φέτος λαμπρά η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Ελευθερίου και της Μητρός αυτού Ανθίας, στον ομώνυμο και επιβλητικό Ιερό Ναό της Σταυρούπολης της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στον λαμπρό πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, πλαισιούμενοι από τον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ναού π. Διονύσιο Πατσάνη, τον και Πρωτοσύγκελλο, τους συνεφημερίους του και πολλούς Κληρικούς της τοπικής Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σιατίστης συνεχίζουν την παράδοση των προκατατόχων τους κυρού Διονυσίου και κυρού Αντωνίου να συνεορτάζουν πάντα μαζί τον Άγιο Ελευθέριο στην Σταυρούπολη.

Πλήθος πιστών προσήλθε να συμμετάσχει της Ακολουθίας του Εσπερινού, να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα του Αγίου Ελευθερίου και το ιερό απότμημα του Ιερού του Λειψάνου και να τιμήσει τον προστάτη της Ενορίας του που σκέπει την περιοχή της Σταυρούπολης.

Ο χοροστατών Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο Λόγο, στον οποίο μίλησε για την υπακοή της Αγίας Ανθίας στο θέλημα του Θεού να μεγαλώσει τον Άγιο Ελευθέριο εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και να τον οδηγήσει στον δρόμο του Θεού και εκείνος ανταποκρίθηκε σφραγίζοντας την θυσιαστική του αγάπη προς τον Άγιο Θεό με το Μαρτύριο της πίστεως του.

Τόνισε τις ευθύνες των γονέων στην ανατροφή των παιδιών τους και αναρωτήθηκε εάν φροντίζουν για την πνευματική τους θωράκιση, προσφέροντάς τους το αληθινό νόημα της ζωής που είναι ο ίδιος Χριστός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβ. κ. Παύλος μίλησε για την απαξία της ανθρώπινης ζωής και του ανθρώπινου προσώπου που επικρατεί στις μέρες μας για να ενισχύσει τους πιστούς λέγοντας πως η αποστολή του ανθρώπου είναι να γίνει κατά χάριν θεός, να ακολουθήσει δηλαδή τον δρόμο που άνοιξε Εκείνος με την ενανθρώπηση Του προκειμένου να σώσει το ανθρώπινο γένος.

"Η ένωση μας με τον Θεό μας οδηγεί στον αγιασμό και φωτισμό μας και στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε τα πρότυπα των Αγίων, όπως των σήμερα και αύριο τιμωμένων, αλλά τη βοήθεια τους" - τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Με θερμά λόγια για τα πρόσωπα των Επισκόπων αναφέρθηκε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Βαρνάβας, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στους Ιερείς που συμμετείχαν στον εορταστικό Εσπερινό, στον φιλάγιο Λαό που υπερπλήρωσε τον περικαλλή Λαό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δεμουρτζίδη και τον πρώην Υπουργό κ. Παπαθεμελή και όσους όσοι κοπίασαν για την οργάνωση της πανηγύρεως.

Τέλος, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα παράκληση και το κτητορικό μνημόσυνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 242391
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: