Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

xalkidos apiridonas 13

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα στο χώρο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη από ετών Χριστουγεννιάτικη Εορτή, αφιερωμένη στους απόμαχους γέροντες της Χαλκίδας. Μια ζεστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση με συντελεστές απόλυτα εναρμονισμένους στο έργο του Ιδρύματος.

Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο και Πρόεδρος του Ιδρύματος, τον οποίον συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου – Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και άλλοι Κληρικοί, μαζί με μέλη του Δ. Σ. του Ιδρύματος.

Την εορτή άνοιξε με την εισαγωγική προσφώνηση του ο π. Συμεών Ηλιοδρομίτης και αναφέρθηκε στο έργο προσφοράς του Γηροκομείου, το οποίο είναι άλλη μια έκφανση της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής Εκκλησίας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, κάνοντας αναφορά στην ιστορία, στην προσφορά αλλά και στις ανάγκες του Γηροκομείου, για το οποίο σήμερα φροντίζουν τα μέλη του Δ.Σ., ο Διευθυντής π. Συμεών αλλά και το φιλότιμο ενδιαφέρον τόσο του προσωπικού, όσο και των εθελοντών, δωρητών και όλων των πιστών που με τον οβολό τους, το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας συνεχίζει να θεραπεύει τις ανθρώπινες ανάγκες.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με χορούς, κάλαντα και τραγούδια μαθητές και καθηγητές της ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΓΕΦΥΡΕΣ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος «Τ' ΑΛΩΝΑΚΙ» και της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Ο χώρος του Γηροκομείου από πολύ νωρίς ήταν ασφυκτικά γεμάτος, αφού η προσέλευση των Χαλκιδέων στην Εορτή αλλά και η ανταπόκριση τους στο Φιλανθρωπικό Bazaar ήταν συγκινητικά μεγάλη, κάτι που αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι της Πόλεώς μας σέβονται τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή και τιμούν και συντρέχουν το έργο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την «Ημέρα του Παιδιού«, αλλά και εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε 3 Δημοτικά Σχολεία της πόλεως Χαλκίδος, κατόπιν προσκλήσεως των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων, καθώς και των οικέιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι επισκέψεις αυτές άρχισαν από τους μαθητές και διδασκάλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου και συνεχίστηκαν στην σχολική κοινότητα του 26ου Δημοτικού Σχολείου, όπου ήλθε σε επικοινωνία με όλους τους μικρούς μαθητές, στους οποίους μετέφερε με απλό και διδακτικό τρόπο το αληθινά χριστιανικό μήνυμα της γιορτής των Χριστουγέννων, τους μοίρασε αναμνηστικές ευλογίες και συζήτησε με τους συλλόγους διδασκόντων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους αντιστοιχους Διευθυντές κ. Δημήτριο Δομέτιο και κ. Σπυρίδωνα Βέργο για το έργο τους.

Και στα δύο αυτά Σχολεία, τα οποία ευρίσκονται εντός των ορίων της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, τον Σεβασμιώτατο, πλην των δικαόνων του, συνόδευσε και ο οικείος Εφημέριος Οικον. Ιωάννης Γκρινιάρης.

Τελευταίος σταθμός στην ποιμαντική αυτή διακονία, ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε μαζί με τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και της πάντοτε φιλόξενης Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αλεξίας – Ευγενίας Γιαμαρέλου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της παιδικής ηλικίας και τα πολύτιμα χαρίσματά της, όπως είναι η αθωότητα, ο αυθορμητισμός, η άμεση συγχώρεση των άλλων, η αγνότητα, η απροσποίητη χαρά και τόσα άλλα. Τόνισε στα παιδιά τη μεγάλη αξία που τους έδωσε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος όταν κάλεσε όλους τους ανθρώπους να τα μιμηθούν ως πρότυπα, αλλά και όταν επέλεξε, αντί για οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να έρθει στους ανθρώπους σαν ένα παιδί και μάλιστα σαν ένα αδύναμο βρέφος, προβάλλοντας αυτήν ακριβώς την αδυναμία σαν ορόσημο μιας μεγάλης αγάπης, της αγάπης Του για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα με τους εκπαιδευτικούς και με όλα τα παιδιά, τα οποία τον περίμεναν και χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία του και τα λόγια του, και τους πρόσφερε εικόνες και γλυκά κεράσματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι διαρκής είναι η συμπαράσταση και η προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τα Σχολεία και ευρύτερα τις εκπαιδευτικές Κοινότητες, αφού τόσο σε κεντρικό επίπεδο ο Μητροπολίτης, όπως και οι Ιερείς των Ενοριών συνεργάζονται αρμονικά με τα Σχολεία και προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Ενδεικτική αυτής της συνεργασίας και προσφοράς είναι και η ευχαριστήρια επιστολή προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, των Νηπιαγωγών του 5ου Νηπιαγωγείου Βασιλικού, την οποία, ακολούθως, δημοσιεύουμε:

«Σεβασμιώτατε,

θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ολόψυχες ευχαριστίες μας, γι' αυτή την αδιαμφισβήτητη κίνηση αγάπης προς τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Η άμεση ανταπόκρισή σας στην από μέρους μας έκκληση βοηθείας , μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη το εκπαιδευτικό μας έργο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα προβλήματα είναι αμέτρητα, σε όλα τα σχολεία της Εύβοιας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Η Παιδεία, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της κοινωνίας μας, παρέχεται με πολλές δυσκολίες και εμπόδια... Δυστυχώς, η φωνή του εκπαιδευτικού δεν ακούγεται, όσο δυνατή και αν είναι, με αποτέλεσμα τα σχολεία να βασίζονται στην καλή θέληση των γονέων, που προσφέρουν από το υστέρημά τους, σε ευγενικές χορηγίες τρίτων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση στη δική σας μεγαλόψυχη προσφορά αγάπης.

Με την δωρεά του κλιματιστικού στο σχολείο μας, λύθηκε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, αυτό της θέρμανσης του. Τα προβλήματα του ελληνικού σχολείου είναι αναρίθμητα, αλλά με αυτές τις κινήσεις αγάπης και προσφοράς μπορούμε να παίρνουμε λίγο θάρρος, ώστε να συνεχίζουμε, κάνοντας ό, τι καλύτερο για τους μαθητές μας. Η Εκκλησία, πάντα αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στο συνάνθρωπο και προσφέρει.

Οι μικροί μαθητές και οι Νηπιαγωγοί του 5ου Νηπιαγωγείου Βασιλικού, σας ευχαριστούν και πάλι για αυτήν την προσφορά σας.

Με σεβασμό

Οι Νηπιαγωγοί

Γκανή Αγγελική

Γκούμα Αγαθή»

Μετά τα Σχολεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αντοποκριθείς σε σχετική πρόσκληση της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, μετέβη εκεί, όπου και ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση, για την ανάπαυση των κεκοιμημένων πεζικαρίων, ιδίως εκείνων οι οποίοι έπεσαν στα παιδία των Μαχών καί συνεχάρη τόσον τον Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Σουρβά, όσο και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου κ. Σπυρίδωνα Μπελεγράτη, ο οποίος υπηρέτησε παλαιότερα στη Σχολή Πεζικού.

Την ίδια ημέρα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος Μεσσαπίων, χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος και από άλλους Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής κ. Κυριάκος Στάντζος με μαθητές του, ενώ, πριν την Απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Φώτιο Πάσχο, ο οποίος με πιστότητα και αγάπη εργάζεται στην Τοπική μας Εκκλησία.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Ιεροκήρυκος, του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη - Εφημέριου της Ενορίας και του Διακ. Νικολάου Προμηκυρίου, ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ενώ, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλε θαυμάσια ο Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Ιωάννης Δέδες, διαβάστηκε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Πάνου και την οικογένειά του για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως.

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

xalkidos apiridonas 1

Εμφανίσεις: 205777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: