Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

xalkidos mathites 3

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας Δοκού, Πρεσβ. Ευάγγελος Πράγιας και, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων, των διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων, τέλεσε εντός του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του Σχολείου, αλλά και του παρακείμενου Νηπιαγωγείου.

Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και κατάνυξη στη Θεία Λειτουργία, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και έχοντας την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έκανε επεξηγηματικές αναφορές στα παιδία, για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου.

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Μούρζο και όλους τους διδασκάλους, τόσο του Δημοτικού, όσο και του Νηπιαγωγείου, για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και τους πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που παρευρέθησαν, αλλά εξαιρέτως τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον οικείο Εφημέριο π. Ευάγγελο, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου, όλα τα παιδιά τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα προς τον Σεβασμιώτατο, προς τον οποίον προσέφεραν ως δώρο, ένα Ημερολόγιο Τοίχου του 2019, κατασκευασμένο από τα ίδια και εκείνος, ακολούθως, διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

xalkidos mathites 1

xalkidos mathites 1

xalkidos mathites 1

xalkidos mathites 1

Εμφανίσεις: 180568
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: