Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018

ekdilosi florina 23

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στην χειμωνιάτικη πλέον Φλώρινα, εκδήλωση με θέμα “Ένα σχολείο για τον Μπαρίκι”, η οποία αφορούσε το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Τανζανία με μπροστάρη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο.

Την εκδήλωση, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, συνδιοργάνωσαν ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής και ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών Φλώρινας “ο Άγιος Παίσιος”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος, σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Παπαδόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, ο οποίος εκπροσωπώντας τους διοργανωτές, ευχαρίστησε τόσο του Μητροπολίτες για την παρουσία τους, όσο και όλους τους παρευρισκόμενους που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Στην συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Θεόκλητος ο οποίος συνεχάρη με τη σειρά του τον κ. Αγαθόνικο για το έργο που επιτελεί, ενώ τέλος χαιρέτισε την εκδήλωση και ο Σεβασμιότατος κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο πρόσωπο του κ. Αγαθονίκου με τον οποίο τους συνδέει φιλία πολλών ετών, όσο και στους συντονιστές της σημερινής εκδήλωσης.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον κ. Αγαθόνικο ο οποίος με απόλυτη γλαφυρότητα αναφέρθηκε στο Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Τανζανία, μεταφέροντας μια πραγματικότητα “άγνωστη” για τον σύγχρονο κόσμο.

Νερό, τροφή, ιατρική περίθαλψη αλλά και εγκαταστάσεις σε νοσοκομεία και σχολεία ήταν κάποιες από τις επιτακτικές ανάγκες που αναφέρθηκαν κατά την ομιλία του.

Τέλος, ο κ. Ναθαναήλ Σαχινίδης, ο οποίος είχε και τον απόλυτο συντονισμό της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τόσο τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, όσο και όλους τους παρευρισκόμενους ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 235181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: