Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018

fylakes nikaias 1

Σήμερα, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στις Φυλακές Κορυδαλλού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, προκειμένου να στηρίξει πνευματικά τους πολυάριθμους κρατουμένους.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την Ανδρική Φυλακή όπου ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και τους Αρχιφύλακες, για τις ανάγκες των κρατουμένων.

Ακολούθως επισκέφθηκε τη Γυναικεία Φυλακή, όπου ανέπεμψε Δέηση στο Παρεκκλήσιο αυτής υπέρ υγείας και επιστηρίξεως των εγκλείστων αδελφών και των οικείων αυτών, ενώ εισήλθε στα κελιά των, και ιδιαίτερα συγκινημένος ομίλησε για την πίστη στον Κύριο, λέγοντας ότι και ο Ιησούς αδίκως φυλακίσθηκε και μάλιστα καταδικάσθηκε σε Σταυρικό θάνατο, τον οποίο υπέμεινε αγόγγυστα υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας.

«Παιδιά μου μετά τον χειμώνα έρχεται η άνοιξη. Μετά τον Σταυρό η Ανάσταση». «Σε κάθε Θεία Λειτουργία δεν λησμονώ να προσεύχομαι για σας».

«Σας προτρέπω να συμμετέχετε τακτικά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου θα ενώνεσθε με τον Κύριο τον Αναστάντα εκ νεκρών και θα λαμβάνετε δύναμη απ’ Αυτόν, ιδιαίτερα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάτε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας προσέφερε μεγάλη ποσότητα ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και τηλεκάρτες.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λειτουργούν οι πέντε Ιεροί Ναοί των ισάριθμων τμημάτων των Φυλακών και τελούνται τα Ιερά Μυστήρια της Εξομολογήσεως, της Θείας Ευχαριστίας, καθώς και Βαπτίσεις ετεροδόξων και αλλοθρήσκων κρατουμένων που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Εκκλησίας.

fylakes nikaias 2

fylakes nikaias 2

fylakes nikaias 2

fylakes nikaias 2

fylakes nikaias 2

Εμφανίσεις: 159959
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: