Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

agia barbara sidirokastro 4

Στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου τιμήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα η μνήμη της Αγίας και Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της Αθληφόρου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου προσκληθείς από την Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Νέων, Κυριών και Κορασίων, Βύρωνος, παράρτημα της οποίας εδρεύει στο Σιδηρόκαστρο, ευλαβείται ιδιαίτερα την Αγία Βαρβάρα και εορτάζει κατά την ημέρα της μνήμης της Αγίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την ΟΧΕΚ Βύρωνος για την πολυετή αγαστή και γόνιμη συνεργασία τους με την Ιερά Μητρόπολη και την πολύτιμη βοήθεια τους, είτε σε πνευματικό, είτε σε υλικό επίπεδο.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ως ελάχιστο αντίδωρο ευγνωμοσύνης για την οικονομική βοήθεια της ΟΧΕΚ στην προσπάθεια ανακαίνισης και εξωραϊσμού του Ναού της Ευαγγελιστρίας τα τελευταία δύο έτη.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Βαρβάρας Θερμοπηγής, όπου τέλεσε τον δεύτερο εσπερινό με την παρουσία πλήθους ιερέων και ευλαβών χριστιανών, μερικοί εκ των οποίων ήρθαν από μακριά για να προστρέξουν στη χάρη της Αγίας και να ενισχύσουν με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια της Γερόντισσας Παντοχαράς, που μόνη της εδώ και αρκετά χρόνια στηρίζει και συντηρεί το μοναστήρι.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην ως άνω Ιερά Μονή και ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο βίο της Αγίας και στα γνωρίσματα εκείνα που την έκαναν θείο κατοικητήριο, δοχείο της χάριτος του Θεού.

Εξήρε δε την πίστη της αιμορροούσας γυναίκας της σημερινής ευαγγελικής περικοπής και τη συνέδεσε με την πίστη που επέδειξε η Αγία Βαρβάρα καθόλη τη ζωή της, προτρέποντας όλους και τον καθένα ξεχωριστά να τη μιμηθούν, διότι τελικά η πίστη είναι αυτή που ενισχύει τον άνθρωπο κάθε ημέρα της επίγειας ζωής του, η πίστη είναι αυτή που σώζει, αυτή που επαγγέλλεται τη μετοχή του ανθρώπου στην ουράνια βασιλεία.

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

agia barbara sidirokastro 1

Εμφανίσεις: 240399
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: