Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018

ag.porfy kalamaria 1

Για την Romfea.gr | Στέφανος Κατσιμάνης


Τη Μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τίμησαν οι Καλαμαριώτες στο, επ' ονόματι του Οσίου, Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

Πρόκειται για τον πρώτο εγκαινιασθέντα Ναό από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιουστίνου.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου.

Στο κήρυγμα του, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με συγκίνηση για τον όσιο Πορφύριο, για τον βίο του, τα χαρίσματα των ιαμάτων και της προόρασης, με τα οποία ήταν προικισμένος, ως απόρροια της αγάπης του προς τον Θεό και τον άνθρωπο, και της ταπείνωσής του, καταλήγοντας στην γνωστή έκφραση του Οσίου ότι ο Χριστός είναι το παν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη Θεία Λειτουργία ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου.

ag.porfy kalamaria 2

ag.porfy kalamaria 2

ag.porfy kalamaria 2

ag.porfy kalamaria 2

ag.porfy kalamaria 2

ag.porfy kalamaria 2

ag.porfy kalamaria 2

Εμφανίσεις: 257054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: