Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κερκύρας. Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018

kerkiras esperina

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος τα εσπερινά κηρύγματα για το νέο Ιεραποστολικό έτος 2018-2019, με ομιλητή τον Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα, υπεύθυνο του αντιαιρετικού αγώνα της Ι.Μ. Κερκύρας.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε τους κινδύνους που προέρχονται τόσο από τις παραθρησκείες, όσο και από τις πολυάριθμες αιρέσεις, τις εξ ανατολών και τις εκ δυσμών.

Οι κακοδοξίες αυτών των ομάδων δηλητηριάζουν τις ψυχές των ευκολόπιστων Ορθοδόξων και τους οδηγούν στην απώλεια, αν προηγουμένως δεν μετανοήσουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν μπορεί το ψεύδος, όποια μορφή και αν πάρει, να αποτελέσει αλήθεια.

Όπως μας διαβεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος στύλος και εδραίωμα της αληθείας είναι μόνον η Εκκλησία.

Η Εκκλησία της Ελλάδος πολλές δεκαετίες τώρα δίδει αγώνα αντιαιρετικό και ομολογία πίστεως, ώστε οι πιστοί Χριστιανοί αφενός μεν να γνωρίσουν τον Κύριο καθώς εστί και αφετέρου να προφυλαχθούν από τους προβατόσχημους λύκους.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον π. Ευάγγελο, ζήτησε από τους πιστούς να ενημερώνονται και να ενδιαφερθούν έτι περεταίρω για τα θέματα της πίστεως.

Αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα τέτοιων θεμάτων η τοπική Εκκλησία πραγματοποιεί κάθε χρόνο ομιλίες, ώστε τα τέκνα της να καταστούν κοινωνοί της αληθείας.

kerkiras esperina1

kerkiras esperina1

Εμφανίσεις: 171322
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: