Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/04 15:10

naupaktou ierotheos

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μίλησε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας αν το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, ανέφερε ότι "όταν είδα τις προηγούμενες πληροφορίες παγκοσμίως, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα και η Εκκλησία δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Γι' αυτό πήρε και αυτή την απόφαση να είναι ένα διαφορετικό Πάσχα από τα προηγούμενα".

"Άλλωστε πολές φορές οι περισσότεροι Χριστιανοί και εμείς οι κληρικοί, εορτάζουμε τυπικά και μηχανικά το Πάσχα! Ας μας δοθεί μια ευκαιρία στο γεγονός αυτό" - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Επίσης ο κ. Ιερόθεος μιλώντας για τον εγκλεισμό των πιστών στο σπίτι, υπογράμμισε ότι "το θέμα δεν είναι κλείνομαι μέσα στο σπίτι, αλλά τι κάνω όταν είμαι κλεισμένος μέσα".

"Πρέπει να βρίσκω τρόπους να αντιμετωπίζω τα ψυχολογικά και τα υπαρξιακά προβλήματα. Δεν είναι μόνο τα θέματα της υγείας, ο άνθρωπος έχει και μια ύπαρξη εσωτερική" - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε ερώτηση πως έχει εκλάβει το ποίμνιο την απόφαση της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Ιερόθεος τόνισε: "Θεωρώ ότι τα πιστά μέλη της Εκκλησίας θα δεχθούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου,  διότι δεν είμαστε αναρχικοί! Δεν μπορεί κάποιος να είναι χριστιανός και να είναι αναρχικός με αυτή την έννοια…έχουμε το εκκλησιαστικό πολίτευμα μέσα στην Εκκλησία και αυτό πρέπει να το δεχθούν".

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον κορωνοϊό, έκανε λόγο γι΄ έναν αόρατο εχθρό και αόρατο πόλεμο, υπογραμμίζοντας ότι “και εμείς πρέπει να προφυλάξουμε τους άλλους”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου:

Εμφανίσεις: 303138
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: