Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 19:54

haripoiupol5

Γράφει ο Αλέξανδρος Ντελόπουλος στην Romfea.gr


Δεν κατάφερε τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Ιωάννης στη σημερινή ψηφοφορία να αποχωρήσουν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο οι ενορίες της πρώην Εξαρχίας των Παροικιών ρωσικής παραδόσεως.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης συγκάλεσε Γενική Συνέλευση σήμερα το πρωί στο Παρίσι, με μοναδικό ερώτημα να ενταχθούν όλοι μαζί, ως ένα σώμα, στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι η πρώην Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνέστησε κοινή επιτροπή με το Πατριαρχείο Μόσχας, όπου επί έξι μήνες εργάστηκαν για την μεταφορά τους σε αυτό.

Αν και η πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν επέτρεπε στον κ. Ιωάννη να προεδρεύει της Γενικής Συνελεύσεως, ο ίδιος επικαλέστηκε το γαλλικό αστικό δίκαιο, υποστηρίζοντας ότι κακώς ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον απέλυσε, κακώς όρισε Τοποτηρητή διότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι άκυρη διότι απορρίπτεται από τον Κανονισμό λειτουργίας της πρώην Εξαρχίας, η οποία υπόκειται στη γαλλική νομοθεσία και συγκεκριμένα στους νόμους του 1901 και 1905 περί πολιτιστικών σωματείων.

Τα αποτελέσματα της Γενικής Συνελεύσεως ήταν 104 ψήφοι υπέρ του Πατριαρχείου Μόσχας και 75 ψήφοι κατά, που σημαίνει ότι δεν έλαβε τα 2/3 των ενοριών για αποχώρηση από τις Μητροπόλεις του Θρόνου.

Τέλος να σημειωθεί ότι η πρώην Εξαρχία είχε ενορίες στην Αγγλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

harioupoleo5

gallia psifisma

gallia psifisma

Εμφανίσεις: 303108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: