Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/07 11:37

maximoy ieronimos 12

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον Μακαριωτάτο υποδέχθηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Πολύ χαίρομαι που σας καλωσορίζω και επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου Μακαριώτατε, χαίρομαι πάρα πολύ που σας συναντώ και προσβλέπω σε μία πολύ ουσιαστική συνεργασία μαζί σας. Είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, πάντα όμως με καλή πίστη, με καλή διάθεση και σεβόμενοι τις Συνταγματικές επιταγές των άρθρων 3 και 13 του Συντάγματος, για τα οποία όπως εξάλλου σας έχω ήδη ενημερώσει δεν πρόκεται να υπάρξει καμία αλλαγή στην Συνταγματική αναθεώρηση" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στο νέο πρωθυπουργό δύναμη και υπομονή στο έργο του.

"Θέλω να σας ευχηθώ και προσωπικά και φιλικά καλή δύναμη και υπομονή διότι η πατρίδα μας έχει τόσες ανάγκες, ώστε και τα προβλήματα αυτά που θίξατε και άλλα που υπάρχουν, μέσα σε μία στενή συνεργασία όσον αφορά τον χώρο της Εκκλησίας και τον χώρο της Πολιτείας να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και τις κατάλληλες τοποθετήσεις" υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Επίσης ο Πρωθυπουργός εγγυήθηκε πλήρως τη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι για την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας η γνωστή πρόταση συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας του προηγούμενου Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη.

Τέλος να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

maximoy ieronimos 6

maximoy ieronimos 6

maximoy ieronimos 9

maximoy ieronimos 9

maximoy ieronimos 9

maximoy ieronimos 9

maximoy ieronimos 9

Εμφανίσεις: 300321
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: