Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/07 01:10

onoufrios1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Δηλώσεις στον τηλεοπτικο σταθμό "Ραντάρ" έκανε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, ο οποίος σχολιάσε τον Τόμο και την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Να αναφερθεί ότι Μητροπολίτης Ονούφριος σπάνια τοποθετείται δημοσίω για το εν λόγω θέμα, το οποίο και χαρακτήρισε σχέδιο ανομίας.

"Ο Τόμος που εκχώρησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αποκαλούμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν είναι τόμος αυτοκεφαλίας, αλλά ένας τόμος δουλείας" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος μιλώντας στο ... ανέφερε ότι "απλά το όνομα είναι κάτω από τον Τόμο, όμως τέθηκαν όροι που υποδουλώνουν τον ουκρανικό λαό στον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης."

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ονούφριο, το γεγονός ότι το Φανάρι διέπραξε μια ανομία στην Ουκρανία, έχοντας ξεπεράσει όλες τις δυνάμεις και τα δικαιώματα που έχει, έγινε πλέον κατανοητό απ΄ όλους.

"Όλοι κατάλαβαν ότι το Φανάρι ξεπέρασε τα όρια. Δεν έχει κάνενα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις υποθέσεις μιας άλλης Εκκλησίας. Οι κανόνες αυτοί είναι γνωστοί σε όλους. Αυτό είναι απλά χάος" - πρόσθεσε κλείνοτας ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Εμφανίσεις: 300449
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: