Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

metoxi patriarxeio 30

Άνω Κυψέλη | Θάνος Θανόπουλος


Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου στο φερώνυμο Ιερό Ναό του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Αχαϊας κ. Αθανάσιος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Γουινέας κ. Γεώργιος, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αχαΐας Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας αλλά και στα σημερινά αναγνώσματα.

''Αυτός ο Επίσκοπος δεν δίστασε να λέει την αλήθεια της πίστεως, πράγμα που του στοίχισε πέντε φορές να εξοριστεί. Θυμόμαστε σήμερα αυτόν τον άνθρωπο που δεν κοίταξε τη βολή του. Αν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για Τριαδα ομοούσιο το οφείλουμε στον Μεγα Αθανάσιο'' ανέφερε μεταξύ αλλων ο Πανιερώτατος.

''Απευθύνεται σήμερα το Ευαγγέλιο σε όλους εμάς που βαπτίστηκαμε και ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τον Άγιο Αθανάσιο. Ο κόσμος θα είναι πάντοτε διαιρεμένος από ένα ποτάμι του οποίου τα ορμητικά νερά θα παρασύρουν εκείνους που είναι δοσμένοι στα πάθη τους. Ο Κύριος χτίζει μια γέφυρα και είναι η μόνη που είναι σταθερή και ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό'' προσθεσε ο κ. Αθανάσιος.

Να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Άρχοντες Οφφικίαλοι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, Καθηγητές, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Δήμου, κάτοικοι των Αθηνών, Έλληνες εξ' Αιγύπτου και πλήθος Ελληνοαφρικανών και Αφρικανών Κληρικών και λαϊκών.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους της εορτής έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Ηλίας Γιουρούκος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο για την τιμητική του παρουσία και αφού του ευχήθηκε τα χρόνια πολλά, του προσέφερε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αχαΐας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γουινέας για την ευγενική πρόσκληση, να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας για πρώτη φορά στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ανήμερα των ονομαστηρίων του.

Τέλος αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Αθανασίου πέριξ του Μετοχίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300796
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: