Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/06 21:31

xristianoypoleos litaneia 1

Νίκαια | Ιάσονας Ντικούλης


Με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία της Εικόνας της Αγίας Τριάδος ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νίκαια.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως και τους ιερείς του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και τη συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, συμμετείχε η δημοτική αρχή της πόλεως, πολιτευτές, η ένωση Κρητών Νικαίας και Κορυδαλλού, η ένωση ποντίων Κορυδαλλού και εκατοντάδες πιστοί υπό τους ήχους της μπάντας του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Με την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς και τον πιστό λαό για την συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ευστράτιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και όλους εκείνους που ακούραστα εργάστηκαν για την διεκπαιρέωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η χορευτική εκδήλωση στον αύλιο χώρο του ναού στην οποία συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι της πόλεως Νικαίας και Κορυδαλλού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300606
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: