Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/05 22:04

katixitika tinos 80

Τα 200 χρόνια της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Ευαγγελιστρίας (1823-2023) εόρτασαν με τη λήξη τους τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Νήσου Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά την Κυριακή 7 Μαΐου, την Κυριακή 14 Μαΐου και την Παρασκευή 19 Μαΐου οι τελετές λήξεως μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Νήσου Τήνου.

Την Κυριακή 7 Μαΐου τα παιδιά του Κατωτέρου και Προσχολικού Κατηχητικού συνοδευόμενα από τους γονείς και κηδεμόνες τους επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου Τήνου, όπου η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και η Μοναστική Αδελφότητα φιλοξένησε και ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Την Κυριακή 14 Μαΐου τα παιδιά του Μέσου Κατηχητικού και την Παρασκευή 19 Μαΐου τα παιδιά του Ανώτερου Κατηχητικού επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Κυρά-Ξένης Πανόρμου Τήνου όπου προσκύνησαν τις ιερές και θαυματουργές εικόνες και έψαλλαν την Ιερά Παράκληση με ζέση και κατάνυξη.

Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν πεζή στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου την επονομαζόμενη Κάτω Μοναστήρι. Ο Πανοσιολ Αρχιμ. π. Ιερόθεος Καλογριάς εξιστόρησε το ιστορικό ιδρύσεως της Ιεράς Μονής.

Τα παιδιά με τη σειρά τους εξέφρασαν ο καθένας τι σημαίνει γι’ αυτούς η Εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας.

Ακολούθησε μικρή παραδοσιακή δοχή εκ μέρους του Ηγουμένου και της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και γονείς και ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την Μοναστική Αδελφότητα, τον Πανοσιολ. Π. Ιερόθεο καθώς και τον Θεολόγο και Μουσικό Βυζαντινής Μουσικής κ. Αλέξανδρο Χατζίρη, την Θεολόγο κα Αφροδίτη Γαβριήλ και όλους τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Μιχαήλ Παναγιωτίδης, Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 229194
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: