Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/05 13:31

sillitoyrgo thessaloniki 20

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr


Εν πληθούση Εκκλησία και μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου εορτάστηκε μεγαλόπρεπα σήμερα, Κυριακή 14 Μαΐου 2023, η ιερά μνήμη του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου του θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Παρά την έντονη βροχόπτωση που επικράτησε, δεν στάθηκε δυνατόν να εμποδίσει τους ευλαβείς πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές να προσέλθουν στον περικαλλή Ναό του Ιερομάρτυρος του Χριστού για να προσευχηθούν στη χάρη του και να αποδώσουν τις οφειλόμενες τιμές στον προστάτη της πολυπληθούς Ενορίας τους.

Της δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ, Βοηθού του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Τους Επισκόπους πλαισίωσαν Κληρικοί με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Παν. Αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ναού και τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη.

Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής συνάξεως προστέθηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Αλεξάνδρου Νικολόϊου.

Προ της χειροτονίας ο π. Αλέξανδρος εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο για την πατρική του αγάπη, σε όλους όσοι συνετέλεσαν προς την κατά Θεόν προκοπή του καθώς και την οικογένεια και τους φίλους του για τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του.

Στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος Αμορίου τόνισε προς σήμερα χαίρεται η Εκκλησία της Θεσσαλονίκης για την χειροτονία του Διακόνου που δέχθηκε την κλήση του Θεού, υπενθυμίζοντας το κάλεσμα του Θεού στον Προφήτη Ησαία για να αναλάβει την προφητική του αποστολή παρά το δισταγμό του και να κηρύξει τη μοναδικότητα του Θεού. "Σήμερα δέχεσαι την κλήση του Θεού και στην προσωπική σου ανάβαση καλείσαι να αγιάσεις, να ευλογήσεις, να προσφέρεις παράκληση και να υπηρετήσεις πιστά τον Θεό και τον Λαό Του!" είπε χαρακτηριστικά.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Άρχοντα Υμνωδό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αντώνιος Πατρώνας, πατήρ του Πρωτοψάλτου του πανηγυρίζοντος Ναού κ. Γεωργίου Πατρώνα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301851
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: