Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/03 21:42

xristianoypoleos nikaia 1

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος


Στον κατάμεστο από πιστούς πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Νίκαια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Δ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Διονύσιο Ζόμπολα, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο της Παναγίας και στην εορτή του Ευαγγελισμού.

«Η Παναγία είναι και θα είναι εις τους αιώνας το σύμβολο μοναδικής ηθικής καθαρότητος. Ας εντρυφήσουμε στον κόσμο των αρετών της Παναγίας και ας αντλήσουμε φωτεινές κατευθύνσεις για την επίγια και πρόσκαιρη ζωή μας. Σήμερα και περισσότερο από κάθε άλλη εποχή έχουμε ανάγκη των φωτεινών παραδειγμάτων της αρετής, γιατί την ατμόσφαιρα της ζωής μας την μόλυναν ανήθικες και αντιχριστιανικές αρχές, αλλά και κατευθύνσεις υπόπτου καθαρότητος» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε: «Ποιος θα διαλύσει το σκοτάδι που ταλαιπωρεί τις ημέρες μας; Χρειαζόμαστε φως και φως είναι ο Λόγος Του Θεού, το θέλημα και οι εντολές Του Θεού. Φως είναι το Άγιο Ευαγγέλιο και τα προστάγματά Του. Προς αυτό χρειάζεται να στραφούμε όλοι μας και αυτή θα είναι η σωτήρια στροφή μας. Όποιος ακολουθεί τον δρόμο του Ευαγγελίου βρίσκει γαλήνη».

Κλείνοντας ο κ. Προκόπιος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου υπογράμμισε: «Ας δεχτούμε την σημερινή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σαν μια προτροπή να στραφούμε προς τον δρόμο Του Θεού αλλά και προς το θέλημά Του, όπως ακριβώς έκανε και η Παναγία με την υπακοή Της. Στο πρόσωπο της Παναγίας κάθε καρδιά θα βρει ακριβώς ό,τι της λείπει. Η ταπείνωση της Παναγίας είναι το χαρακτηριστικό της ζωής Της».

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Διονύσιος Ζόμπολας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την σημερινή χοροστασία.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 249339
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: