Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 23:45

sxoli oplon 3

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 21 Νοεμβρίου εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Αγιασμός έναρξης μαθημάτων της σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων στα κάτω Πατήσια.

Τον αγιασμό τέλεσε ο προϊστάμενος του ιερού ναού και πρόεδρος της σχολής, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, π. Φιλούμενος Ρούμπης, παρουσία των εκλεκτών πατέρων και αδελφών, αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου Στέφανου Βερλέκη υπευθύνου νεότητος και των ευλαβεστάτων διακόνων, π. Πέτρου Γιατρά και π. Μιχαήλ Τριγώνη.

Μετά το πέρας του αγιασμού ο πατήρ Φιλούμενος καλωσόρισε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Νάκο, Γ. Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α. ο οποίος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αναλαμβάνει την διεύθυνση της ως άνω σχολής μετά την εκδημία του αειμνήστου πατρός, Θεολόγου Γρύλη ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία ως διευθυντής της σχολής κατάφερε να δημιουργήσει ένα όμορφο περιβάλλον μουσικής σπουδής και γνώσης.

Ο π. Ειρηναίος ευχαριστώντας τον πατέρα Φιλούμενο καθώς και όλους τους παρευρισκομένους σπουδαστές, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει το έργο του πατρός Θεολόγου κυρίως με την παρουσία νέων ανθρώπων, τόσο σε ενοριακό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο, και με την συνεργασία του ιδρύματος μουσικής θα προσπαθήσει να αναπτυχθεί μία σειρά σεμιναρίων και άλλων σπουδαίων μαθημάτων και συναντήσεων βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής προς διάδοση της του Δαμάσκηνου Ιεράς Τέχνης.

Η σχολή του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου όπλων είναι μία από τις τρεις επίσημες σχολές της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναγνωρισμένη από το κράτος, οι οποίες τελούν κάτω από την ποιμαντική σκέπη του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α.

Στη σχολή διδάσκουν οι εκλεκτοί καθηγητές, Ματθαίος Βλάχος, Απόστολος Ντέτσικας, Ιωάννα Βετουλάκη, π. Στέφανος Βερλέκης, Αλεξάνδρα Ριζάκη, και π. Μιχαήλ Τριγώνης.

Για πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία της σχολής στο τηλέφωνο: 697 750 0871 κα. Αθηνά Λένη 18:00 - 21:00

sxoli oplon 1

sxoli oplon 1

sxoli oplon 1

Εμφανίσεις: 207669
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: