Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 15/11 22:23

silibrias thasos 11

Το νησί της Θάσου επισκέφτηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ευλογία και κανονική αδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Κατά την παρουσία του, το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου.

Ο Σεβασμιωτατος ομιλησε πάνω στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη για την χριστιανική έννοια της αγάπης, η οποία δεν έχει όρια και φραγμούς.

Ο Ιερατικος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Παντελεήμων Σάββας ανταποδοτικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτατο για την ευλογημένη και ιδιαίτερη στιγμή της επισκέψεως του στο νησί της Θάσου και συγκεκριμένα στην ιστορική ενορία της Παναγίας, της παλαιάς πρωτεύουσας του νησιού.

Επίσης μετέφερε την αγάπη των ενοριτων και τον προσηκοντα σεβασμό προς τον Παναγιωτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο πρόσωπο του οποίου συγκεντρωνεται η διακονία της ενότητας της Ορθοδοξίας, της χριστιανοσυνης και της ανθρωπότητας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης αφού ευχαρίστησε δημόσια ως εκπρόσωπος του λαού της νήσου τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη κ. Μάξιμο του προσέφερε δώρο συμβολικό για την ανάμνηση της επισκέψεως ένα σταυρό ευλογίας.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη κ. Μάξιμο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με θέματα α. την συμπλήρωση 30 ετών Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και β. αναφορές στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης ως αλησμόνητη πατρίδα του Ελληνισμού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου από το Θασιακό Σύλλογο Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Ο Άγιος Ιωάννης».

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

silibrias thasos 1

Εμφανίσεις: 300070
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: