Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/10 15:57

neas ionias tinos 41

Ιερά αποδημία από τους Δήμους που συναπαρτίζουν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος υπό την καθοδήγηση και την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και Κληρικούς του πραγματοποιείται από χθες στην Ιερά Νήσο Τήνο όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ.

Χθες μετά από προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ναό της Οσίας Πελαγίας όπου και η χαριτόβρυτος κάρα της Οσίας με τη συμμετοχή της Ηγουμένης Ιουλιανής Μοναχής και της περί αυτήν Μοναστικής Αδελφότητας.

Ακολούθως χοροστάτησε στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και ομίλησε σχετικά με την Παναγία και τόνισε να μην χάνεται η πίστη μας σε Αυτήν και στον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού.

Σήμερα ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη, Πρεσβυτέρων και Διακόνων που τον συνοδεύουν, του Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοφυλάκτου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και ευλαβών Χριστιανών από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και εκ διαφόρων περιοχών της Ελλάδος και ομίλησε διδακτικότατα επί της Ευαγγελικής περικοπής του Σπορέως τονίζοντας ότι ο Λόγος του Θεού καθαρίζει, φωτίζει και αγιάζει μέσω της συνεχούς μελέτης της Αγίας Γραφής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο εν τω προσώπω του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού για την υποδοχή και την φιλοξενία καθώς και τους Ιερείς της Τήνου, τους συμμετασχόντας στη Θεία Λειτουργία, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και τον επί τιμή Προϊστάμενο Εκπαιδεύσεως στην Τήνο.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Γαβριήλ εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου για την ευλογητή παρουσία και ιερουργία του στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και ευχήθηκε εορτίως.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300266
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: