Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/09 11:31

alimos mirtidiotissa pr 1

Άλιμος | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, η Σύναξη της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στον Άλιμο.

Στην Θεία Λειτουργία προξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πολύκαρπο Κεντικελένη και πλειάδα κληρικών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Νάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και την σημερινή εορτή.

«Οι θλίψεις και οι δοκιμασίες για εκείνους που τις δέχονται εν υπομονή, κατά τον Μέγα Αρσένιο, όχι μόνο έρχεται η στιγμή και η ώρα που ανταποκρίνεται ο Χριστός στις δεήσεις μας, αλλά αυτές οι θλίψεις και οι δοκιμασίες με την υπομονή που δίδουμε και την ελπίδα που καίει μέσα μας, γίνεται το αλάτι εκείνο που προλαβαίνει την σήψη της αμαρτίας και κάνει τους ανθρώπους να παρουσιάζονται στον Ουρανό καθαροί ενώπιον του Θεού» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Χριστοφόρος.

Να αναφερθεί ότι τους Ύμνους της εορτής απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτης Κουτράς, συνοδεία πλήθους ιεροψαλτών.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα να είναι προστάτιδα και μεσίτρια όλων των πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300672
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: