Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/09 12:01

oreon psixiko 1

Νέο Ψυχικό | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο περικαλέστατο Ιερό Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινό, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους Εφημερίους Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη, Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, και κληρικούς διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης, αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στις εορταζόμενες Αγίες.

«Οι Άγιοι αποτελούν τα ασφαλή πρότυπα όλων μας. Η αγιότητα είναι χάρισμα το οποίο προσφέρεται στον άνθρωπο που ζει στην Εκκλησία και ποτέ εκτός αυτής, διότι εκτός αυτής δεν υπάρχει σωτηρία. Η Εκκλησία είναι η ασφαλής οδός της σωτηρίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος πρόσθεσε: «Το μαρτύριο δεν ειναι μία ατομική κατάσταση αλλά είναι ένα χάρισμα το οποίο προσφέρεται από τον Θεό σε όσους συζούν στο Μυστήριο της Εκκλησίας, δηλαδή το Μυστήριο της ζώσας παρουσίας του Θεού εν μέσω του λαού. Αν θέλουμε να μοιάσουμε σε αυτές τις Αγίες γυναίκες να πορευθούμε με τον τρόπο με τον οποίο εκείνες πορεύτηκαν».

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και υπογράμμισε πως: «Η ελπίδα μας δεν είναι στους ανθρώπους αλλά στον Θεό».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, και των ιερέων και κτητόρων του Ιερού Ναού.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πατρική του αγάπη, τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, τους ιερείς για την παρουσία τους στον φετινό εορτασμό και τους εντιμότατους άρχοντες που παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: